Home on the Range (Film, 2004) - MovieMeter.nl (2024)

Onderhond schreef:

Disney traumas.

Wie op zoek is naar traumatische Disney momenten heeft hier wel een aardige kluif aan. Werd mijn kindertijd vooral geteisterd door zingende theekopjes, brengt Home on the Range een stel fluo jodelende koeien. Een scene om nooit meer te vergeten.

mjk87 schreef:

waarom in godsnaam krijgen we een lsd-jodelnummer?

Deze opmerkingen zijn leuker dan het kijken naar Home on the Range en helaas ook leuker dan de scène die beschreven wordt. Dat jodelnummer is wellicht het grootste WTF-moment in een Disneyfilm sinds de sequentie rond de roze olifanten in Dumbo. Waar dat echter bewust vreemd was ben ik daar hier niet zo zeker van. Ik zat er in ieder geval bijna met plaatsvervangende schaamte voor alle betrokken naar te kijken. Zo'n misplaatste scène zie je zelden.

Niet dat dit daarvoor ook maar enige potentie toonde. Home on the Range is waarschijnlijk de minst bekende Disneyfilm ooit. Wat heet, ik ken Disneyliefhebbers die er nooit van gehoord hebben en het is ook geen toeval dat dit één van de laatste films uit de studio is die ik nog moet zien (maar er is altijd nog Chicken Little, maar daar kan ik me voorlopig nog niet toe zetten). Vooraf zag alles hier er al onaantrekkelijk aan uit, alsof je naar zo'n snel gemaakte film van een mindere studio zou gaan kijken. Het eindproduct is helaas nog slechter dan verwacht.

Het begint eigenlijk al meteen snel. Een ouderwets zingend cowboyliedje wordt zo abrupt ingezet zodat het vanaf seconde één lijkt alsof de film enorme haast heeft, waarschijnlijk om deze kwelling zo snel mogelijk voorbij te laten zijn. Meteen begint er een slapstickscène waarin een konijn zoveel mogelijk pijn gedaan wordt. Dit gaat ook zo snel dat de humor nooit kan werken. Zo weten we al snel één probleem: in plaats van de rustieke sfeer van de setting wordt gekozen voor een razend tempo dat op een bepaalde manier niet bij de sfeer past.

Home on the Range is vanaf dan reddeloos verloren en herpakt zich nooit. Animatie is een langzame procedure, waardoor je per definitie wat meer tijd hebt om na te denken over al je keuzes dan je zou hebben bij live-action. Niettemin wekt dit de indruk dat niemand ook maar één seconde over iets heeft nagedacht en dat dit gepoogd wordt te verhullen met een razend tempo en veel hysterisch gedoe. Vooral de nadruk op karate uitvoerende dieren is beschamend. Denken ze werkelijk dat dit een hele film lang een geslaagde grap blijft? Hoe vaak kun je dat paard laten luchtboxen? Oneindig dacht het team achter Home on a Range. Zelfs de afgrijselijke poster hier heeft de biggetjes in vechtpose.

Ik kan makkelijk een audiocommentaar vullen met alles wat er mis is met deze film, maar gezien de impopulariteit van dit onding heeft het waarschijnlijk niet veel zin om hier veel langer op door te gaan. Het script is slecht uitgewerkt, met personages die nooit tot leven komen en waarschijnlijk de minst persoonlijk aanvoelende strijd tussen helden en schurken ooit in een Disneyfilm. De muziek van oude meest Menken is ongeïnspireerd en dat Patch-of-Heaven-nummer is zo ouderwets (zeker in vergelijking met de poging om hip te zijn van de rest van de film) dat het nooit gemaakt had mogen worden. De animatie is kleurrijk, maar levenloos en de toevoeging van computergeanimeerde stukken is lelijk gedaan. Buiten Dench en Buscemi (als zichzelf?) om werkt de voice-acting ook meestal niet en is Gooding Jr. zelfs rampzalig.

Dit moest dan de laatste handgetekende film van Disney zijn. John Lasseter heeft er later nog voor gezorgd dat we tenminste nog The Princess and the Frog kregen. Ook geen favoriet van mij, maar in ieder geval een waardige afsluiter. Misschien het meest storende aan Home on the Range, zeker met het oog op dat dit laatste zou zijn, is dat er niet eens geprobeerd was er iets van te maken. Buiten de direct-to-video vervolgen om waren misschien niet alle Disneyfilms goed en vaak waren ze wat standaard, maar geen één ervan voelde echt zielloos aan. In plaats van dat het animatieteam nog één keer zichzelf bij elkaar raapte voor een echt knappe film, krijgen we dit; alsof het team het al opgegeven had.

De slechtste Disney Classic ooit. Het enige wat me van de laagste score afhoudt zijn die drie handlangers van de grote schurk. Die drie waren oprecht grappig en het enige wat me nog enigszins op de been hield tijdens deze bittere ellende.

1*

Home on the Range (Film, 2004) - MovieMeter.nl (2024)
Top Articles
Kitchen corner cabinets – 10 stylish ideas to maximize your space
The World's 50 Best Restaurants 2022: the list in pictures
Fat People Falling Gif
Call Follower Osrs
Nordstrom Rack Glendale Photos
Sunday World Northern Ireland
Animal Eye Clinic Huntersville Nc
Money blog: Domino's withdraws popular dips; 'we got our dream £30k kitchen for £1,000'
Les Rainwater Auto Sales
WEB.DE Apps zum mailen auf dem SmartPhone, für Ihren Browser und Computer.
Kp Nurse Scholars
Craigslist Missoula Atv
Amih Stocktwits
Finalize Teams Yahoo Fantasy Football
Ahn Waterworks Urgent Care
Bekijk ons gevarieerde aanbod occasions in Oss.
The EyeDoctors Optometrists, 1835 NW Topeka Blvd, Topeka, KS 66608, US - MapQuest
John Chiv Words Worth
Routing Number For Radiant Credit Union
Disputes over ESPN, Disney and DirecTV go to the heart of TV's existential problems
Mandy Rose - WWE News, Rumors, & Updates
Gilchrist Verband - Lumedis - Ihre Schulterspezialisten
Idle Skilling Ascension
Jailfunds Send Message
Things to do in Pearl City: Honolulu, HI Travel Guide by 10Best
Mchoul Funeral Home Of Fishkill Inc. Services
Little Einsteins Transcript
Used Safari Condo Alto R1723 For Sale
Tokioof
Shauna's Art Studio Laurel Mississippi
Frequently Asked Questions - Hy-Vee PERKS
60 Second Burger Run Unblocked
Ixlggusd
Murphy Funeral Home & Florist Inc. Obituaries
Navigating change - the workplace of tomorrow - key takeaways
11 Pm Pst
1-800-308-1977
2024 Ford Bronco Sport for sale - McDonough, GA - craigslist
Gold Nugget at the Golden Nugget
Chatropolis Call Me
Saybyebugs At Walmart
Linda Sublette Actress
Craigslist Lakeside Az
Invalleerkracht [Gratis] voorbeelden van sollicitatiebrieven & expert tips
Ezpawn Online Payment
Jamesbonchai
Stosh's Kolaches Photos
Victoria Vesce Playboy
Iron Drop Cafe
Michaelangelo's Monkey Junction
Jigidi Jigsaw Puzzles Free
Ark Silica Pearls Gfi
Latest Posts
Article information

Author: Kieth Sipes

Last Updated:

Views: 6276

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kieth Sipes

Birthday: 2001-04-14

Address: Suite 492 62479 Champlin Loop, South Catrice, MS 57271

Phone: +9663362133320

Job: District Sales Analyst

Hobby: Digital arts, Dance, Ghost hunting, Worldbuilding, Kayaking, Table tennis, 3D printing

Introduction: My name is Kieth Sipes, I am a zany, rich, courageous, powerful, faithful, jolly, excited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.